[[grid-container-spaced mobile-grid]]

[[grid12-12]]

Nieuws - Zorgeloos Zonnen


[[/grid]]

[[grid12-6]]

ZORGELOOS ZONNEN                                                        01-07-2017

De schoolvakantie zit eraan te komen, het weer wordt - hopelijk - steeds mooier, en velen van ons vertrekken naar zonnige oorden. 

In deze periode ben je het merendeel van de dag lekker buiten. In de zon.  Maar let op: want te lang in de zon en we kunnen verbranden, wat blijvende schade aan onze huid kan aanbrengen.

OM TE BEGINNEN - Niet alleen bij zonnebrandcrème, maar bij alle (baby)verzorgingsproducten moet je goed opletten wat er allemaal in zit. Vermijd chemische filters zoals oxybenzone, octyl methoxycinnamate, octocrylene en avobenzone. Vaak worden deze als ‘fijn’ ervaren, want de zonnebrandcrème smeert makkelijk uit, trekt goed in en laat geen witte waas achter. Maar… deze ingrediënten worden opgenomen in de huid en soms zelfs de bloedbaan. Pas hier dus mee op. In ATTITUDE zitten alleen de goede, niet-chemische filters: titaniumdioxide en zinkoxide. En de witte waas valt gelukkig reuze mee.”

HOE HOGER HOE BETER? - Nee, niet helemaal. Tussen factor 30 en factor 50 zit namelijk maar een heel minimaal verschil qua bescherming. Factor 30 beschermt voor 97%, factor 50 voor 98%. Je bent dus nooit honderd procent beschermd tegen UV-straling. Een hoge factor biedt in zekere zin dus een soort van schijnveiligheid.”

EN NOG EEN FABELTJE - Mensen met een getinte huid of een gebruinde huid hebben geen zonnebrandcrème nodig. Ook niet waar! Iemand met een getinte, of reeds gebruinde huid heeft al een hogere zelfbescherming en kunnen een lagere SPF gebruiken dan mensen met een lichte(re) huid. Maar het feit blijft dat IEDEREEN zonbescherming zou moeten gebruiken, ongeacht de tint van je huid!

SIMPELE OPLOSSINGEN - Er zijn hele simpele oplossingen om verbranden te voorkomen. Blijf zoveel mogelijk uit de felle zon op het heetste moment van de dag - tussen 12:00 en 15:00) en smeer jezelf goed in als je wel naar buiten gaat. Wanneer je lekker buiten in de schaduw blijft tijdens dit heetste moment van de dag moet je OOK blijven smeren, want ook in de schaduw kun je verbranden....en door het heerlijke windje aan zee voel je de zon niet eens branden. Dus, ook onder een parasol moet je je insmeren met zonnebrand!

ONZE KINDEREN - Baby’s en kinderen hebben vaak een hekel aan insmeren, terwijl juist de baby- en kinderhuid extra kwetsbaar is. Onze huid herinnert zich namelijk elke zonnestraal vanaf het moment van geboorte. En inmiddels weten we dat zonverbranding op jonge leeftijd een groter risico op huidkanker betekent. Naast het insmeren - een half uurtje voordat je naar buiten gaat - adviseren wij je kindje niet te lang in hun blootje of zwemkleding te laten lopen, maar doe ze een T-shirtje aan. En een zonnehoedje helpt het hoofd, gezicht en nek te beschermen.

WIST JE DAT * Je het insmeren elke 2 uur én direct na het zwemmen moet herhalen. Ook als het product waterbestendig is. * 80% van de huidkankergevallen wordt veroorzaakt door teveel blootstelling aan de zon. * Huidexperts het gebruik van een zonnebrandcrème met een SPF (Sun Protection Factor) van ten minste 15 tot 30 aanraden. * SPF15 een bescherming biedt van 93% tegen UVB, SPB30 een bescherming van 97% en SPF50 een bescherming kan bieden tegen UVB stralen van maar liefst 98%.

TOCH VERBRAND? Wat moet je dan doen, of juist laten? Want klopt het eigenlijk dat yoghurt en kwark verlichting aanbrengen? Nee, ook dat is een fabeltje. Het is zelfs zo dat de bacteriën die in deze producten zitten de verbranding zelfs kunnen verergeren. Het beste is om de huid regelmatig in te smeren met een verkoelende en kalmerende after sun. Calendula of after sun producten die aloë vera of avocado-olie bevatten hebben deze werking, en zullen enige verlichting geven.

TIP! NIET TE ZUINIG
“Wees vooral niet zuinig wanneer je jezelf of je kind insmeert. Smeer altijd voordat je naar buiten gaat, ook als je alleen in de schaduw blijft. Breng zonnebrandcrème royaal aan, want alleen dan geeft het je de beloofde beschermingsfactor.”

[[/grid]]

[[grid12-6]]

Zonnebescherming

[[/grid]]

[[grid12-12]]


[[button href="/blog/"]]Terug naar het blog[[/button]]

[[/grid]]

[[/grid-container]]